Professioneel en Erkende Hondenuitlaatservice

Honden Uitlaat Service LissDogs

             

 

VEILIGHEID

  • De groepen worden niet te groot gemaakt. Een te grote groep honden is moeilijker onder controle te houden en moeilijker te overzien. Zodra er 1 hond gaat rennen of, erger nog, gaat vechten dan doen andere honden vaak mee. Dit is vanzelfsprekend bedreigend voor andere honden en mede-wandelaars.
  • In de auto zijn er hekken voor de deuren en de voorcabine geplaatst. De honden kunnen dus niet meteen uit de auto springen zodra de deuren open gaan.
  • Er wordt gekeken naar de samenstelling van de groepen zodat het een relatief rustige groep wordt. Hierbij wordt ook rekening gehouden met de oudere en zwakkere honden. Als de wandelingen niet meer verantwoord zijn voor de oudere en zwakke hond dan zal geadviseerd worden om een andere uitlaat-oplossing voor de hond te zoeken. 
  • Als de weersomstandigheden het niet toelaten om veilig te wandelen zal de wandeling ingekort worden of zelfs afgelast worden. Denk hierbij aan extreme hitte of zware onweer of hevige sneeuwval).
  • Onder veiligheid versta ik ook het kennis hebben van honden en hun gedrag. Ik zal dan ook regelmatig cursussen volgen om zo up-to-date te blijven van de ontwikkelingen op het gebied van omgang met en het gedrag van honden.
  • Het wandelgebied moet ook veilig zijn voor honden.
  • Een brandblusser en EHBO-doos zijn aanwezig in de auto.

 

 

                   

                                                                                                                                                                         

 

                                                                                                                                                                             

Top