Professioneel en Erkende Hondenuitlaatservice

Honden Uitlaat Service LissDogs 

 

 

WERKWIJZE

Als u gebruik wilt maken van LissDogs dan kunt u contact met mij opnemen (telefonisch of via email). Als eerst zal ik een afspraak met u maken om thuis langs te komen voor een intake-gesprek. Tijdens deze kennismaking krijg ik een beeld van uw hond en kunt u het karakter en de bijzonderheden van uw hond waar nodig toelichten. Bovendien kunt u tijdens dit gesprek uw wensen kenbaar maken. In het intake-gesprek zal ook het wegloop-protocol besproken worden. Naar aanleiding van ons gesprek kunt u besluiten om uw hond aan mij toe te vertrouwen. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat ik naar aanleiding van het gesprek en de gedragingen van uw hond besluit dat uw hond helaas niet met LissDogs mee kan. Het gesprek is meteen de eerste ontmoeting tussen mij en uw hond. De hond kan rustig even in de bus rondsnuffelen en raakt al een beetje vertrouwd aan de bus en de geur. Het is dan niet helemaal vreemd meer als uw hond voor de eerste keer meegaat. 

 

DE ALGEMENE VOORWAARDEN EN HET SLEUTELCONTRACT

Indien ik een huissleutel van u ontvang dan krijgt u van mij een sleutelcontract. Indien u besluit om gebruik te maken van de diensten van LissDogs dan dient u de algemene voorwaarden te lezen en te ondertekenen zodat niet alleen duidelijk is wat uw rechten en plichten zijn maar ook die van LissDogs.

 

     

 

 

DE EERSTE KEER DAT UW HOND MEEGAAT

De eerste keer dat ik uw hond meeneem zal hij/zij altijd aangelijnd meelopen. Hierdoor zal uw hond geleidelijk aan de groep kunnen wennen en andersom. Tijdens het wandelen houd ik uw hond goed in de gaten en kijk ik of hij/zij luistert naar mij. Zodra de hond een beetje gewend is en zijn/haar plek in de groep heeft gevonden kan hij/zij los mee. Honden zijn van nature roedeldieren en zullen meestal bij de groep blijven. Het kan natuurlijk zo zijn dat uw hond toch wegloopt of andere honden lastig valt. In het eerste geval neem ik contact met u op en zal vervolgens het wegloop-protocol volgen. In het tweede geval zal ik met u bespreken wat de problemen zijn en proberen samen een oplossing te vinden. Lukt het niet om het gedrag van uw hond te verbeteren dan zal ik genoodzaakt zijn om de dienstverlening op te zeggen. Natuurlijk houd ik u op de hoogte van alle ontwikkelingen van uw hond.

 

LOPEN MET EEN GROEP HONDEN

Hoewel ik met een groep honden wandel is er niet helemaal sprake van een roedel. Een roedel is een groep honden die elke dag dezelfde samenstelling heeft. Bij mij lopen er niet elke dag dezelfde honden mee. Toch is er sprake van roedelgedrag en hebben de honden onder elkaar een bepaalde rangorde. Elke nieuwkomer in de groep moet zijn/haar plaats leren en de honden regelen dat onderling. Als er dus een hond bij komt die maar een enkele keer meegaat veroorzaakt dit onrust in de groep. Om op een fijne manier met een groep honden te wandelen is het dus van belang dat de honden elkaar kennen en accepteren zodat de rust in de groep bewaard blijft. Ik neem dan ook geen honden mee die maar een enkele keer per jaar meegaan, tenzij zij geen onrust veroorzaken maar gewoon lekker meelopen en spelen met de andere honden.

 

CASTRATIE VAN REUEN

Niet gecastreerde reuen zorgen vaak voor problemen zodra ze in een groep lopen. Vroeger of later gaan ze de confrontatie aan met andere reuen en dit kan tot nare vechtpartijen leiden. Ook hebben niet gecastreerde reuen de neiging om geen andere reuen bij "hun" teefje te dulden. Ik neem dus liever geen reuen mee die niet gecastreerd zijn. Ook al is uw hond nog zo lief, en daar twijfel ik niet aan, als hij in een groep loopt vertoont hij vaak een ander gedrag dan wanneer u alleen met hem loopt. Bovendien loop ik in losloopgebieden waar ook wel eens mensen met een loops teefje wandelen en dan is het erg vervelend wanneer er een opgewonden reu achter aan gaat.

 

HET VERVOERMIDDEL

Uw hond gaat mee in een voor hondenvervoer aangepaste bestelbus VW Transporter voorzien van airco, ventilator, antislipvloer en open cabine afgeschermd door een rek. Ook voor de deuren zitten hekken zodat de honden niet direkt naar buiten kunnen zodra de deuren opengaan. De honden krijgen water na de wandeling en als ze erg vies zijn, en de tijd het toelaat, worden ze handdoekdroog gewreven voordat ze bij u naar binnen gaan. De bus wordt minimaal 1x per week ontsmet.

                                                                   

 

 

WAT MAG U VAN LISSDOGS VERWACHTEN

Ik ben mij bewust van de verantwoording die ik draag tijdens het vervoer en de wandelingen met uw hond en ik zal er alles aan doen om uw hond niet alleen veilig te vervoeren maar ook veilig uit te laten. Verder zal ik alle honden met liefde en respect behandelen. Ik zal mij aan mijn afspraken houden en op verantwoordelijke wijze mijn uitlaatservice runnen. U kunt mij altijd aanspreken over zaken m.b.t. uw hond, wandelingschema of betalingen.

                                                                                                                                                                                                         

 

                                                                                                                                                                                          

 

                                                                                                                                                                                               

Top